Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms- och junior-DM

31 DEC 2012 12:25
Det var få deltagare men fina prestationer och resultat på U/J-DM i Mariestad dan före dan före dopparedan.
  • Skapad: 31 DEC 2012 12:25

Elva deltagare fördelade på tre klubbar ställde upp vilket kanske var lite färre än önskvärt. Kanske berodde det på att många lyftare i distriktet prioriterade julförberedelser före att tävla?

Det visade sig också svårt att få fram domare inom distriktet som var villiga att komma för att döma, möjligen av samma orsak som ovan. Detta löste sig trots allt, eller rättare sagt så löste Lars Ekman i Mariestad detta helt på egen hand. Domare från Jönköping och Örebro ringdes in så att det ändå kunde bli tävlan två dagar före julafton.

De sex deltagarna i ungdoms-DM var alla ensamma i sina viktklasser men det förtog ändå inte tävlingsgnistan som dessa visade upp. Många personliga rekord slogs och glädjen över det gick inte att ta miste på. Bästa ungdom blev för flickor Cornelia Sami, Mariestads AIF och för pojkar Alfred Århäll från samma klubb.

På juniorsidan hade klass 77 kg två deltagare och övriga tre hamnade i en öppen klass som avgjordes på sinclairpoäng. Viktor Blomberg, Mossebergs AK drog längsta strået i 77an och vann före Petter Århäll, MAIF. Det var mycket fin lyftning från båda.

I den öppna klassen vann tävlingens bästa lyftare Jonathan Rodén, MAIF överlägset före sina klubbkamrater Victor Thålin Petrick och Jimmy Arvidsson. Jonathan gjorde sin allra sista tävling som junior och passade på att slå personliga rekord och dessutom ett distriktsrekord i ryck som stått sig sen 1998! Nya distriktsrekordet i ryck för juniorer klass 94 kg lyder på 116 kg.

Mariestads AIF med Lars Ekman i spetsen såg till att det blev en bra tävling både på lyftarflaket och funktionärsmässigt. Man passade också på att inviga ett helt nytt tävlingsflak och nyinköpta tävlingsvikter och -stänger.

Tävlingsprotokoll

 

DSC_0339

Ett nöjt gäng efter U/J-DM i Mariestad. Foto Rickard Fransson.

Skribent: Rickard Fransson

  

Info om coronaviruset

STF:s Årsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

Tävlingsstopp fram till och med 31/1  
   
   

 Ufonden

NTF

 

Postadress:
Västra Götalands TF
Henrik Söderström, Domprostegatan 25B
532 31 Skara

Kontakt:
Tel: 0705118261
E-post: This is a mailto link

Se all info